Manchester Citys anfall stoppades av domaren

I den 14:e omgången av Premier League gjorde Son Heung-min, iklädd en matchtröjor fotboll, mål i den 6:e minuten. I den 9:e minuten gjorde den sydkoreanske forwarden av misstag ett "självmål" och de två lagen gjorde oavgjort 1:1. I den 31:a minuten gjorde Foden mål för att hjälpa Manchester City att leda ställningen 2:1. I den 69:e minuten hjälpte Son Heung-min Lo Celso att göra mål och kvitterade Tottenham till 2:2. I den 81:a minuten gjorde Haaland ett inlägg i straffområdet, och Grealish, som kom in som avbytare, tryckte in bollen och gjorde 3:2 för att leda poängen igen. Fansen som bar Manchester City tröjatrodde att detta var Manchester Citys segermål, men verkligheten var inte så. I den 90:e minuten gjorde Kulusevski ett oavgjort mål för Tottenham, och ställningen blev 3:3.

På stopptid var det en kontroversiell scen på planen. I den 4:e minuten inledde Manchester City en kontring på baksidan. Harland sparkades ner av sin motståndare. Domaren Hooper gav omedelbart rätt till Manchester Citys förseelse och stoppade inte spelet. Sedan reste sig Haaland och skickade ett genomspel, och Grealish fick en "en-mot-en"-möjlighet. Vid denna tidpunkt stoppade Hooper plötsligt spelet och dömde Tottenham för ett foul på Haaland, vilket dödade Manchester Citys utmärkta en-mot- en möjlighet. Denna kontroversiella straff gjorde Manchester Citys generaler rasande och omringade domaren för att uttrycka sitt missnöje. Men resultatet var oåterkalleligt. Till slut gjorde de två lagen oavgjort 3:3, med vardera 1 poäng. Efter att Manchester City drabbats av tre oavgjorda raka resultat, sjönk dess ranking från första till tredje, redan tre poäng efter Arsenal.